KERJAYA

JAWATAN KOSONG PENSYARAH (DIPLOMA PENGURUSAN PELANCONGAN)

JAWATAN

PENSYARAH (DIPLOMA PENGURUSAN PELANCONGAN)

Kampus Kota Kinabalu
Tanggungjawab
  • Menyampaikan kuliah secara profesional dan efektif untuk mata pelajaran yang ditetapkan.
  • Bekerjasama dengan ahli akademik dan pensyarah lain untuk menambah baik kaedah pengajaran.
  • Menetapkan dan memberi markah tugasan, ujian dan peperiksaan.
  • Memberi sokongan kepada pelajar dan rakan sekerja lain.
  • Terlibat dalam pembangunan bahan pembelajaran, menyediakan skema kerja dan menyelenggara rekod untuk memantau kemajuan, pencapaian dan kehadiran pelajar.
  • Bekerjasama dengan jabatan untuk perancangan operasi, termasuk perancangan kerja, jadual waktu, program pengekalan pelajar, dan aktiviti kolej dan perkara pematuhan.
Keperluan
  • Memiliki sekurang-kurangnya Ijazah dalam Pengurusan Pelancongan / Pelancongan atau setaraf dengannya.
  • Minimum 2 tahun pengalaman dalam industri adalah kelebihan tambahan.
  • Mempunyai pengalaman mengajar 2-3 tahun.
  • Mempunyai sikap kerja yang positif, pemain pasukan yang baik, sanggup belajar dan bermotivasi diri.
  • Kemahiran komunikasi & interpersonal yang baik.

Hanya calon yang disenarai pendek akan dimaklumkan.
Bagi yang berminat untuk memohon, sila email cv/resume anda termasuk sijil akademik dan gambar terbaru berukuran pasport kepada vanessa.george@cosmopoint.com.my.

JAWATAN KOSONG PENSYARAH (DIPLOMA PENGURUSAN PELANCONGAN) - Cosmopoint College