.cour

Affordable Education
Campus Location

SYARAT KEMASUKAN

Sila pastikan anda memenuhi mana-mana syarat tertera:

• Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan sekurang-kurangnya kepujian dalam tiga mata pelajaran;
  • Lulus Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) dengan minimum Gred C (NGMP 2.0) dalam mana-mana mata pelajaran;
  • Lulus Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dengan minimum gred Maqbul;
  • Lulus Sijil Kolej Komuniti (Tahap 3 KKM) dalam bidang berkaitan termasuk;
    a) Memiliki SPM dengan sekurang-kurangnya 1 kepujian; dan
    b) Mengikuti program pengukuhan (jika perlu);
  • Kelayakan lain yang setara dengan Sijil (Tahap 3 KKM);
  • Kelayakan lain yang diiktiraf setara dengannya oleh Kerajaan Malaysia
  • Pelajar antarabangsa perlu mencapai skor minimum 5.0 bagi International English Language Testing System (IELTS) atau yang setara dengannya.

Sila pastikan anda memenuhi mana-mana syarat tertera:

• Lulus Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dengan minimum gred Maqbul;
  • Lulus Sijil Kolej Komuniti (Tahap 3 KKM) dalam bidang berkaitan termasuk;
    a) Memiliki SPM dengan sekurang-kurangnya 1 kepujian; dan
    b) Mengikuti program pengukuhan (jika perlu);
  • Kelayakan lain yang setara dengan Sijil (Tahap 3 KKM);
  • Kelayakan lain yang diiktiraf setara dengannya oleh Kerajaan Malaysia

MAKLUMAT PROGRAM

Matlamat program Diploma Pengurusan Haji Dan Umrah adalah untuk melahirkan Penolong Pengusaha Haji dan Umrah, Pegawai Operasi, Penolong Pengurus, Pembantu Tadbir dan Mutawwif/Mutawwifah yang:
  • Mahir dalam pengurusan, fiqh, pelancongan dan hospitaliti Haji dan Umrah seiring dengan perkembangan teknologi digital.
  • Berkemampuan dalam menyelesaikan isu-isu pengurusan, fiqh, pelancongan dan hospitaliti Haji dan Umrah secara kreatif, beretika dan profesional.
  • Berkolehan dalam komunikasi, interpersonal dan kepimpinan untuk mengendalikan operasi dan perkhidmatan Haji dan Umrah.
  • Menguasai kemahiran pengurusan dan keusahawanan serta komited dalam pembelajaran sepanjang hayat demi perkembangan kerjaya dan tanggungjawab terhadap masyarakat.

DAFTAR SEKARANG!

DAFTAR SEKARANG!