3 Tahun

Kampus:
Sungai Petani, Kota Bharu & Kota Kinabalu

SYARAT KEMASUKAN

Sila pastikan anda memenuhi mana-mana syarat tertera:

• Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau setaraf dengannya, dengan sekurang-kurangnya tiga (3) kredit dalam mana-mana subjek;
  • Lulus Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) atau setaraf dengan minimum Gred C (NGMP 2.0) dalam mana-mana subjek;
  • Lulus Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dengan Gred Maqbul minimum;
  • Lulus Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap 3 dalam ‘Pengasuhan Awal Kanak-Kanak/Prasekolah/Penjagaan Anak Awal Kanak-Kanak/ Pra Sekolah’ dan lulus SPM atau setaraf dengan sekurang-kurangnya satu (1) kredit dalam mana-mana subjek;
  • Lulus BTEC Level 3 dan lulus SPM atau setara, dengan sekurang-kurangnya satu (1) kredit dalam mata pelajaran apa pun; ATAU Lulus Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak atau yang bersamaan;
  • Sebarang Sijil yang diiktiraf atau yang setaraf dengannya
  • Lulus TOEFL dengan skor minimum 500 mata atau skor 5.0 dalam IELTS untuk pelajar antarabangsa (atau yang setara). Sekiranya calon tidak memenuhi syarat-syarat ini, Universiti harus menawarkan kursus dalam ‘Kemahiran Bahasa Inggeris’ untuk memastikan penguasaan bahasa pelajar mencukupi untuk keseluruhan program. Latihan ini akan dianjurkan melalui proses penilaian.

Sila pastikan anda memenuhi mana-mana syarat tertera:

• Lulus Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dengan Gred Maqbul minimum;
  • Sebarang Sijil yang diiktiraf atau yang setaraf dengannya

MAKLUMAT PROGRAM

Diploma dalam pendidikan awal kanak-kanak menyediakan para pelajar dengan pengetahuan yang baik dalam bidang-bidang pembelajaran awal kanak-kanak. Di peringkat kebangsaan, terdapat keperluan untuk menghasilkan siswazah yang kompeten dalam pengetahuan dan kemahiran serta memiliki rasa profesionalisme dan integriti yang tinggi. Program ini membuka peluang kepada calon yang melihat masa depan mereka dalam laluan untuk menjadi pekerja berpengetahuan melalui tahap pengajian yang lebih tinggi dan menyumbang kepada pertumbuhan percepatan yang membawa kepada negara berpendapatan tinggi pada tahun 2020.

DAFTAR SEKARANG!

DAFTAR SEKARANG!