KUCHING

Gambaran Keseluruhan Kolej

Kolej Cosmopoint Kuching telah ditubuhkan dalam bulan Mac 2005, menduduki 4 blok bangunan di Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce. Ia ditubuhkan dengan tujuan mengembangkan jenama Cosmopoint, Pembelajaran Dunia Nyata ke Sarawak. Antara program-program Diploma yang ditawarkan adalah pengurusan pejabat, pengurusan perniagaan, multimedia dan banyak lagi, dengan penekanan untuk menghasilkan graduan yang mampu bekerja (dan bekerja dengan baik) dalam dunia sebenar.

Blok-blok pejabat 3 tingkat ini boleh memuatkan lebih daripada 400 pelajar dan dilengkapi dengan studio-studio grafik, fotografi dan multimedia. Dengan tempat parkir awam yang banyak, perpustakaan, ruang pelajar dan akses Internet 24-jam, Kolej Cosmopoint Kuching mensasarkan untuk menyediakan pendidikan berkualiti dalam satu persekitaran yang kondusif.  Lokasinya dalam kawasan komersial juga membenarkan akses mudah kepada pengangkutan awam, makanan dan lain-lain keperluan harian.

Programmes offered

diploma in information technology

diploma multimedia application

diploma in computer graphic design

diploma in e-secretaryship

diploma in accounting

diploma in business management

Governance

Julia Bujang

Centre Manager

Lailatul Asma binti Jamaludin

Head of Academic

Hubungi Kami

Cosmopoint College Kuching (DK253-10-Q) Lot 3127 – 30, Block 10, Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce 93250 Kuching, Sarawak, Malaysia
082 – 240 340
082 – 241 340